Etusivu Haku Hakuohjeet Äänitearkistosta Tallentajia
Äänitearkistosta
Sisältö
Juminkeon äänitearkiston materiaali on tallennettu valtaosaltaan Kalevalan juurilta Vienan Karjalasta 1980-luvun puolenvälin jälkeen. Myös Aunuksen Karjalasta, Vepsänmaalta ja Kainuusta on haastatteluja, matkaselostuksia ja tallenteita erilaisista tapahtumista.
Käyttöehdot
Tietokanta on vapaasti kaikkien käytettävissä sillä poikkeuksella, ettei aineiston sisältämiä, tietosuojan piirissä olevia henkilötietoja saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Arkistotallenteista on luettavissa sisällysluetteloja ja muita niihin liittyviä tietoja. Ääni- ja videotallenteita voi tilata Juminkeon arkistosta esimerkiksi tiedostolähetyksenä tai dvd-levyllä. Tilatessaan asiakas sitoutuu noudattamaan tekijänoikeutta ja henkilötietojen tietosuojaa. Materiaalia julkaistaessa on mainittava Juminkeon äänitearkisto sekä haastateltavan ja haastattelijan nimi.
Äänitetilaukset ja yhteydenotot: info(at)juminkeko.fi
Viittaaminen arkiston tallenteisiin
Arkiston äänitteisiin viitattaessa käytetään tunnusta, joka koostuu Juminkeon arkiston lyhenteestä JumA, originaalin numerosta ja äänitteen indeksistä ellei viitata koko tallenteeseen.

JumA [originaalin numero]/[indeksi]
JumA N100/14

Viitteeseen voi lisätä myös tallenteeseen liittyvää taustatietoa kuten perinteen kotipaikka, haastattelija tai tallentaja, tallennuspaikka, vuosiluku ja kertoja tai haastateltavan nimi ja ikä. Perinteen kotipaikka ja haastattelijan nimi tulevat viitteessä ennen tunnusta ja muut tiedot tämän jälkeen. Tiedot erotetaan toisistaan pisteellä.

[Perinteen kotipaikka]. [Tallentaja]. JumA [tunnus]. [Tallennusvuosi]. [Haastateltava], [Haastateltavan syntymävuosi] Hietajärvi. Markku Nieminen. JumA N100/14. 1996. Jussi Huovinen, s.1924

Lähdeluettelossa maininta: JumA = Juminkeon arkisto

Hinnasto
Hinta koostuu kopiomaksusta, käyttömaksusta ja lähetyskuluista. Käyttömaksua ei peritä tutkimus- ja muusta ei-kaupallisesta käytöstä.

Kopiomaksu

- Äänite

  • CD (audio ja data: 15 euroa / äänitunti
  • email: 10 euroa / äänitunti
  • C-kasetti: 15 euroa / äänitunti

- Video

  • DV/MiniDV: 15 euroa / äänitunti
  • DVD: 20 euroa / äänitunt
  • VHS-kasetti: 15 euroa / äänitunti

- Käyttömaksu

  • radio- tai tv-ohjelma: 8,40 euroa / minuutti
  • Internet: sovittava erikseen
  • kaupallinen julkaisu: sovittava erikseen